Ako želite da u jednom proizvodu imate efikasnu zažtitu od sunca, hladnoće, vjetra, buke, provale, neželjenih pogleda, razne vrste isekata, prašine i peluda i da za uloženi novac nemožete sebi reći da je bilo i boljih rješenja onda su to sigurno Roletne sa integrisanom komaricom.

Naravno roletne mogu biti i bez integrisane komarice, zatim sama kutija u kojoj su namotane roletne može biti unutrašnja i vanjska, od PVC-a ili aluminija.

Roletna doprinosi jačoj termičkoj izolaciji vašeg doma smanjujući potrošnju električne energije čime se uloženi novac postepeno vraća.

Ako je vaš izbor da sve ove osobine koje pružaju roletne imate na svom objektu sigurni smo da ćete kod nas pronaći najoptimalnije rješeje koje se uklapa na vaš objekat.

Također Vam nudimo:

– PVC roletnu sa unutrašnjom i vanjskom kutijom u boji vašeg prozora.
– ALU vanjsku roletnu različitog dizajna bilo da je vidljiva ili da ide ispod termičkog omotača objekta.

Mogućnosti upravljanja roletnom:
Klasično upravljanje na traku/gurtnu.
Ručno upravljanje s kurblom
Motorno upravljanje s prekidačem.
Vremensko upravljanje.
Daljinsko upravljanje.

1. Klasično upravljanje na traku/gurtnu.

Može se koristiti za klasično upravljanje na traku do 15 kg težine lamele roletne.
Roletnom se upravljaja jednostavno potezanjem trake, koja se navija u kućište.

2. Ručno upravljanje s kurblom

Upravljanje roletne s vrtnjom palice kurble. Palica kurble se koristi kada su rolete većih domenzija, a s tim i preteške za traku / gurtnu do maksimalno težine od 18kg.

3. Motorno upravljanje s prekidačem.

U posljednje vrijeme većina ljudi se odlučuje za ugradnju roletni sa motorom. Upravljanje roletnama sa motorom je jednostavno, pritiskom na prekidač na zidu – kao što palimo i gasimo svjetlo.

4. Vremensko upravljanje.

Najudobniji način upravljanja roletni je kada se same dižu i spuštaju u unaprijed programirano vrijeme. Taj način upravljanja nudi i dodatnu sigurnost Vašega doma od provalnika, jer s njihovim samostalnim dizanjem i spuštanjem dobija se osjećaj da se u objektu nalaze vlasnici čak i kada nisu tu.

5.Daljinsko upravljanje.

Većinom elektronike se danas upravlja pomoću daljinskoga upravljača, to je slučaj i sa roletnama sa ugrađenim elektromotorom. S daljinskim upravljanjem roletne spustite ili podignete na željenu visinu.

S jednim daljinskim možete istovremeno upravljati sa jednom ili više roletni.