Standardni venecijaneri

Sastoje se od metalne aluminjumske kutije, mehanizma koji je smješten u samoj kutiji, špage i palice kojim se podešavaju nivo svjetlosti i visina venecijanera. Izrađuju se od obostrano obojenog aluminijuma tako da im je vijek trajanja neograničen.
Namijenjeni su za sve vrste stolarije, bez obzira od kog materijala je napravljena. Prednosti:- kontroliše prodiranje svjetlosti, tj. dozvoljajvaju da samo tanki zraci sunčeve svjetlosti prodiru u prostoriju. Montiraju se u sam okvir prozora, sa unutrašnje strane. Mogu se montirati i na krovne prozore i dobra su zaštita kako od sunca tako i od radoznalih pogleda.

Venecijaneri ISSO

Razlikuju se u odnosu na standardne venecijanere u izgledu kutije i sve komande se izvršavaju preko lančića, gdje je za razliku od standardnog špaga i palica. Njihove boje kutija su siva, bijela i braon, a lamele po izboru kupca.

Venecijaner 25 mm

Venecijaner 16 mm

Solomatic C i Z
Solomatic žaluzine se montiraju na spoljašnju stranu prozora i predstavljaju savremeni oblik zaštite od sunca. Vrlo su jednostavni za rukovanje i veoma su elengantni. Daju dodatnu dozu estetike na Vašem objektu, te ga čine savremenim a ujedno i zastićenim od vanjskih uticaja.

Solomatic žaluzine se montiraju na spoljašnju stranu prozora i predstavljaju savremeni oblik zaštite od sunca. Vrlo su jednostavni za rukovanje i veoma su elengantni. Daju dodatnu dozu estetike na Vašem objektu, te ga čine savremenim a ujedno i zastićenim od vanjskih uticaja.

Solomatic C-80

Solomatic Z-75

Solomatic C-80

Solomatic Z-75

Solomatic C-80

Solomatic Z-75

Kutija 45º
Ova kutija je namjenjena za izradu roletni sa lamelama:
Pvc lamela 37 x 9 mm
Al lamela 39 x 9 mm
Al lamela 52 x 13 mm
Posebno su karakteristične aluminijumske roletne koje su ispunjene nezapaljivim poliuretanskim ispunama za termičku i zvučnu izolaciju. Ove roletne štite ljeti od vrućina, zimi od gubljena toplote i do 50%. Sve ove karakteristike aluminijumsku roletnu čine dugotrajnom zaštitom za sva vremena.
Plastične lamele su izrađene od PVC materijala i otporne su na vremenske uslove ali ne u istoj mjeri kao što je aluminijum. Postavaljenje roletni na već postojeću stolariju.

Upravljanje roletnama može se vršiti ručno pomoću trake, kanapa ili vitla, i pomoću elektro motora u kombinaciji sa taster prekidačem ili daljinskim upravljačem. Ovaj tip roletne je naslonjen na stolariju sa spoljne strane. Karakteriše ga dvodjelna kutija u veličinama 137, 150, 165, 180, 205 cm. Ovu kutiju prate vodilice od aluminijuma koje su izrađene u različitim bojama. Kutija je zatvorena sa sve četiri strane, i kao takva ima mogućnost da se u nju ugradi integrisani komarnik (slika 1). Integrisani komarnik je smješten u samu kutiju, spriječava prolazak insekata, gmizavaca i djelimično prašine. Kutije i vodilice su izrađene u bojama: bijela, siva, braon, antracit i zlatni hrast.

Kutija Rondo
Rondo polukružna kutija pogodna je za prozore koji nisu dovoljno ili nikako uvučeni u odnosu na fasadu. Oblik kutije spriječava zadržavanje snijega ili nečistoće, a estetski je prilagodljiva i uklapa se u Vaš ambijent! Posebna pogodnost je što se u ovu vrstu kutije ugrađuje rolo-komarnik.
Ova kutija je pogodna za prozore koji nisu dovoljno, ili pak nikako nisu uvučeni u odnosu na fasadu. Zbog njenog oblika spriječeno je zadržavanje snijega i nečistoće.

Lamele koje se ugrađuju su u veličinama: 39×9 i 52×13 mm

Slika sa integrisanim komarnikom

Podfasadna kutija
Aluminijske podfasadne kutije razlikuju se od standardnih vanjskih kutija po tome što se ugrađuju ispod fasade, zato su neuočljive. Ovaj sistem kutije može biti upotrebljen kod novogradnje, prilikom rekonstrukcije ili zamjene prozora, prije završetka finalnog izgleda objekta tj. fasade. Čeoni dio kutije je opremljen ugaonim profilom koji nosi fasadu i samim tim spriječava njeno pucanje. Ovakav sistem omogućava najviši stepen estetike jer je kutija sakrivena pod fasadu. Vidljiv je jedino donji revizni dio kutije, koji može da se otvara radi održavanja roletni ili eventulanog servisa. Kutije su izrađene u veličinama 137,150,165,180 i 205mm. Boje kutija su: bijela, siva, braon i antracit.
Kao i kod prethodnih vrsta, i ovaj tip ima mogućnost ugradnje integrisanog komarnika.

Slike primjene kutije na stolariji

Termo kutija
Kod ovog tipa roletni, kutiija je izrađena od aluminijuma u veličini 195 x 195 mm. Karakteriše je poliuretanska izolacija koja je postavljena sa svih strana. Dugotrajna je i laka za održavanje. Izrađuje se u tri boje: bijela, siva i braon.

Koristi se za izradi roletni za lamele:
Pvc lamela 37 x 9 mm
Al lamela 39 x 9 mm

Kod ovog tipa kutije ne postoji mogućnost intergisanog komarnika: