Komarice su jednostavno i funkcionalno rješenje za zaštitu Vašeg doma od insekata. Osim što su učinkovito i trajno rješenje, komarice su i s ekološkog stajališta najprihvatljivije, jer ne sadrže nikakva hemijska sredstva.

Moguće ih je izvesti u dvije varijante:

– fiksne komarice – ugrađuju na već postojeće prozore sa vanjske strane , ali se ugrađuju i zajedno sa novom stolarijom.
Imaju mogućnost skidanja sa prozora u periodu kada za istim nemamo potrebe. Veoma jednostavna je demontaža i montaža istih tako da nemamo potrebu za stručnim licem koje bi to izvelo.
Malih su dimenzija tako da ne zahtijevaju poseban prostor za deponovanje u periodu kada nisu na prozoru.

– rolo komarice – ovaj sistem komarice moguće je izvesti ili zajedno sa roletnom (integrisano u kutiji roletne) ili neovisno od roletne.
Rolo komarica neovisna od roletne zauzima veoma malo prostora tako da ju je moguće postaviti na sami okvir prozora čime postaje nevidljiva iz unutrašnjosti prostorije.
U periodu kada nam ne trebaju mrežica komarice se jednostavno namota u kućište i tako ostaje potpuno skrivena i zaštićena kada se ne koristi.

Fiksni komarnik za prozore
Okvir komarnika je izrađen od aluminijumskog profila sa nezapaljivom mrežicom u sivoj boji. Ram se montira na štok sa spoljašnje strane prozora, tako da je montaža i demontaža vrlo jednostavna. Izrađuju se u bijeloj, sivoj i braon boji.

Fiksni komarnik za vrata
Fiksni komarnik za vrata montira se na štok postojećih ulaznih ili balkonskih vrata. Izrađeni su od aluminijumskog ekstrudiranog profila koji je plastificiran u bijelu ili braon boju.

Fiksni komarnik Aluprof
Fiksni komarnik Aluprof je sistem komarnika koji je kompatibilan sa većinom prozorskih profila. Ram komarnika je izrađen od čvrstog aluminijumskog profila prekriven bojom.

Harmonika pietta komarnik
Pietta komarnik je proizvod koji posjeduje sertifikate po EU standardima tzv. zeleni proizvod koji nije štetan po okolinu. Karakterišu ga aluminijumski profil u bijeloj ili braon boji sa donjom vodilicom u istoj boji. Plisirana mreža ukupne širine 18mm je otporna na temperaturne promjene.

Komarnik se lako kreće po donjoj vodilici s lijeva na desno i obrnuto. Sam komarnik zauzima oko 10 cm ukupnog otvora. Mreža je uvijek sive boje, gotovo nevidjiva.Propustljivost svjetlosti je 90% kao i vazduha, što znači da se komarnikom dobija efekat zatvorenog prostora gdje vazduh i svijetlost i dalje cirkulišu. Odlikuje ga lako rukovanje tako da ga mogu koristiti djeca i starija lica bez teškoća.