Karakteristike:

Broj komora: 6
Širina: Krilo 85mm, Štok 76mm
Staklo: Top N “warm edge”, Ug = 1,1 W/m2K
Zvučna izolacija: Rw = 30 dB
Toplinska izolacija: Uw = 1,2 W/m2K

 

● ALU 65 je sistem prozora izrađen od aluminijskih profila sa 3 komore i 3 nivoa dihtovanja sa prekinutim termičkim mostom. Unutarnji i vanjski, trajno elastični dihtunzi, obezbje- đuju dobro dihtovanje između krila i štoka. Otporan je na vremenske uvjete i zadržava svoju vrijednost. Uz fascinantnu bezvremensku eleganciju, nudi širok izbor mogućnosti oblikovanja i pruža vrlo visoku stabilnost.

● Neograničena paleta boja aluminijskih profila, elektrostatsko plastificiranje i anodno eloksiranje.

● Alu 65 prozor sa dvostrukim niskoemisionim ostakljenjem predstavlja najbolji omjer između uloženog i dobivenog, te najisplativije ulaganje za vaš poslovni prostor.

● Alu 65 sistem prozora ima veliku postojanost oblika, što je je od bitne važnosti kod velikih prozorskih okvira i veliku postojanost na vremenske utjecaje (npr. sol). Aluminijski prozori ne stare i laki su za održavanje.

●Aluminijski prozori imaju nešto lošija svojstva izolacije u odnosu na PVC prozore. Njihova izrada je nešto jednostavnija jer nema varenja spojeva što može biti prednost kod eventualnih oštećenja koja je u tom slučaju lakše sanirati. Izbor boja i dekora je puno veći u odnosu na PVC prozore i vrata, a zbog mehaničkih svojstava moguće je raditi veće otvore u odnosu na PVC. Preporuka kod stambenih zgrada je ta, da se ulazi u same zgrade,prozori u stepeništu te vrata u podrumskim prostorima, izrađuju od aluminija koji ne mora imati prekinut termički most te samim tim mu je i cijena prihvatljivija.