Karakteristike:

Broj komora: 6
Širina: Krilo 85mm, Štok 76mm
Staklo: Top N “warm edge”, Ug = 0,6 W/m2k
Zvučna izolacija: Rw = 32 dB
Toplinska izolacija: Uw = 0,85 W/m2K

 

● ENERGY 76+ je sistem prozora izrađen od PVC profila sa šest komora i tri nivoa dihtovanja koji je uveden na tržište sredinom 2014. godine. Sistem je utemeljen na najnovijim dostignućima na području toplinske izolacije razvijenim od strane vrhunskih inženjera i tehničkih stručnjaka. Kao rezultat toga, štednja energije nikada nije bila jednostavnija i dostupnija a troškovi grijanja jeftiniji.

● Zvučna izolacija je iznimno bitna za zdravlje i osjećaj ugodnosti u modernom prostoru. Sa prozorom serije ENERGY 76+ buka koja može biti štetna za zdravlje ostaje vani. Inovativna tehnologija dihtovanja, plus troslojna zvučno izolacijska stakla, osiguravaju mirno i tiho životno okruženje, čak i uz prometne ceste, u blizini zračne luke, željeznica ili industrijskih postrojenja.

● ENERGY 76+ pruža investitorima, arhitektima i urbanistima impresivan niz mogućnosti za novogradnju i projekte obnove. Izuzetno širok raspon boja, oblika i površinskih tekstura za individualne varijacije omogućavaju prepoznatljiv i krajnje individualiziran izgled fasade vašeg objekta.

● Termoizolaciono staklo ugrađeno u prozore serije ENERGY 76+ je troslojni paket izrađen od tri jednostruka stakla u kombinaciji Low-e i float. Jednostruka stakla su međusobno razdvojena inovativnom lajsnom tipa „warm edge“ a prostor između stakala je ispunjen argonom. Sve naprijed navedeno osigurava da stakla koja čine najveću površinu na prozoru dosežu vrhunske vrijednosti kada je u pitanju toplotna izolacija.