Karakteristike:

Broj komora: 6
Širina: Krilo 85mm, Štok 76mm
Staklo: Top N “warm edge”, Ug = 1,1 W/m2K
Zvučna izolacija: Rw = 30 dB
Toplinska izolacija: Uw = 1,2 W/m2K

 

● ENERGY 76 je sistem prozora izrađen od PVC profila sa šest komora i tri nivoa dihtovanja koji je uveden na tržište sredinom 2014. godine. Sistem je utemeljen na najnovijim dostignućima na području toplinske izolacije razvijenim od strane vrhunskih inženjera i tehničkih stručnjaka. Kao rezultat toga, štednja energije nikada nije bila jednostavnija i dostupnija a troškovi grijanja jeftiniji.

● Zvučna izolacija je iznimno bitna za zdravlje i osjećaj ugodnosti u modernom prostoru. S prozorom serije ENERGY 76 , buka koja može biti štetna za zdravlje ostaje vani.

● ENERGY 76 pruža investitorima, arhitektima i urbanistima impresivan niz mogućnosti za novogradnju i projekte obnove. Izuzetno širok raspon boja, oblika i površinskih tekstura za individualne varijacije omogućavaju prepoznatljiv i krajnje individualiziran izgled fasade vašeg objekta.

● Termoizolaciono staklo ugrađeno u prozore serije ENERGY 76 je dvoslojni paket izrađen od dva jednostruka stakla u kombinaciji Low-e i float. Jednostruka stakla su međusobno razdvojena inovativnom lajsnom tipa „warm edge“ a prostor između stakala je ispunjen argonom. Sve naprijed navedeno osigurava da stakla koja čine najveću površinu na prozoru dosežu vrhunske vrijednosti kada je u pitanju toplotna izolacija.