Karakteristike:

Broj komora: 6
Širina: Krilo 76mm, Štok 76mm
Staklo: Top N “warm edge”, Ug = 1,1 W/m2k
Zvučna izolacija: Rw = 30 dB
Toplinska izolacija: Uw = 1,2 W/m2K

 

●Aluminij je otporan na vremenske uvjete i zadržava svoju vrijednost. Uz fascinantnu bezvremensku eleganciju, nudi širok izbor mogućnosti oblikovanja i pruža vrlo visoku stabilnost. S druge strane, PVC je sinonim za visoke vrijednosti toplinske i zvučne izolacije. S prozorom serije ENERGY ALU 76, možete dobiti oboje: aluminij i PVC. Drugim riječima, možete dobiti prednosti oba materijala u jednom inovativnom sistemu.

●ENERGY ALU 76 je aluminijskom oblogom nadograđena PVC serija ENERGY 76. Seriju ENERGY ALU 76 odlikuje PVC profil sa 6 komora i tri nivoa dihtovanja. Ovaj sistem osigurava sve vrijednosti toplotne i zvučne izolacije serije ENERGY 76.

●ENERGY ALU 76 pruža investitorima, arhitektima i urbanistima impresivan niz mogućnosti za novogradnju i projekte obnove. S prozorima serije ENERGY ALU 76 otvara se novo i uzbudljivo područje savremene arhitekture.

●ENERGY ALU 76, sa sistemom aluminijske obloge, daje vam najbolje iz oba svijeta: elegantni aluminijski dizajn u gotovo neograni- čenom rasponu boja, plus optimalne izolacijske vrijednosti modernog PVC sistema prozora.

●Termoizolaciono staklo ugrađeno u prozore serije ENERGY ALU 76 je dvoslojni paket izrađen od dva jednostruka stakla u kombinaciji Low-e i float. Jednostruka stakla su međusobno razdvojena inovativnom lajsnom tipa „warm edge“ a prostor između stakala je ispunjen argonom. Sve naprijed navedeno osigurava da stakla koja čine najveću površinu na prozoru dosežu vrhunske vrijednosti kada je u pitanju toplotna izolacija.