Karakteristike:

Broj komora: 6
Širina: Krilo 88mm, Štok 88mm
Staklo: Top N “warm edge”, Ug = 0,6 W/m2K
Zvučna izolacija: Rw = 32 dB
Toplinska izolacija: Uw = 0,82 W/m2K

 

● PREMIUM 88 + je sistem prozora izrađen od PVC profila sa 6 komora i tri nivoa dihtovanja. Dubina ugradnje od 88 mm za PVC profile znači početak nove građevinske dimenzije, orijentirane prema dizajnerskim željama suvremene arhitekture koja očekuje usku povezanost estetske besprijekornosti s najvišim funkcionalnim i tehnološkim rezultatima.

● Zvučna izolacija je iznimno bitna za zdravlje i osjećaj ugodnosti u modernom prostoru. S prozorom serije PREMIUM 88+ , buka koja može biti štetna za zdravlje ostaje vani. Inovativna tehnologija dihtovanja , plus zvučno izolacijska stakla, osiguravaju mirno i tiho životno okruženje, čak i uz prometne ceste, u blizini zračne luke, željeznica ili industrijskih postrojenja.

● S prozorima serije PREMIUM 88+ otvara se jedno veliko i uzbudljivo područje savremene arhitekture u kojem je moguća izvedba zahtjevnih konstrukcija sasvim uske optičke širine profila – elegancija i savršene proporcije. PVC prozori su ovim sistemom izborili svoje mjesto u zahtjevnim dizajnerskim zahvatima. Izuzetno širok raspon boja, oblika i površinskih tekstura za individualne varijacije omogućavaju prepoznatljiv i krajnje individualiziran izgled fasade vašeg objekta.

●Termoizolaciono staklo ugrađeno u prozore serije PREMIUM 88+ je troslojni paket izrađen od tri jednostruka stakla u kombinaciji Low-e i float. Jednostruka stakla su međusobno razdvojena inovativnom lajsnom tipa „warm edge“ a prostor između stakala je ispunjen argonom. Sve naprijed navedeno osigurava da stakla koja čine najveću površinu na prozoru dosežu vrhunske vrijednosti kada je u pitanju toplotna izolacija.